ISO 22000 Belgesini Kimler Alır
Kimler Uygulayabilir • Gıda üreticileri, • Gıda tedarikçileri, toptancı ve perakendecileri, • Paketleme ve ambalaj malzemesi üreticileri, • Tohum ve yem üreticileri, • Çiftçiler, • Katkı malzemesi üreticileri, • Gıda ve yemek hizmeti veren kuruluşlar, • Perakende ve gıda hizmeti veren işletmeler ile kontratlı çalışan kuruluşlar, • Taşıma, depolama ve dağıtım hizmeti sağlayan kuruluşlar, • Servis sağlayıcı kuruluşlar, (Haşere Mücadele, vb) • Gıda zincirine dolaylı […]
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
Uluslararası Standart Örgütü (ISO) tarafından 01 Eylül 2005 tarihinde yayınlanan ISO 22000:2005 standardı, “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” olarak yayınlanmış ilk uluslararası standarttır. Bu standart Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO)’nün ISO/TC 34. teknik komite tarafından, bütün dünyadaki dernekler ve gıda uzmanlarının da bir araya gelmesiyle geliştirilerek, yayınlanmıştır. ISO 22000:2005 gıda güvenlik yönetimi gerekliliklerini tanımlayan, gıdaya yönelik tüm […]
hccp planı
Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir ve üretici firmalarda tamamıyla yönetimin sorumluluğudur. O nedenle kalite sistemi terminolojisine göre; gıda güvenliğine mutlak ve değişmez bir kalite parametresi gözü ile bakmak gerekir. Bir yönetici, […]
iso 22000 belgesi
İSO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ 1 Eylül 2005 te yayınlanan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; dünya çapında güvenli gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş uluslar arası bir standarttır. Tedarikçiler, kullanıcılar, yasal otoriteler, tüketiciler ve tüm ilgili birimler arasında iletişimi ve bu sayede güvenli gıdanın her basamakta izlenebilirliğini sağlamayı esas almaktadır. Bu Standard, gıda zinciri […]
ISO 22000 Haccp Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir ve üretici firmalarda tamamıyla yönetimin sorumluluğudur. O nedenle kalite sistemi terminolojisine göre; gıda güvenliğine mutlak ve değişmez bir kalite parametresi gözü ile bakmak gerekir. Bir […]